Zilt en zoet

Maak je route nog leuker met een picknickmand, tapasschotel of BBQ!

Een mooie tocht die langs de Wester- en Oosterschelde gaat. Deze toch is ongeveer 50 kilometer lang en komt onder ander langs de haven van Wemeldinge, hier kunt u oesters, mossels en kokkels rapen en eten. Let op er mag maximaal 10kg geraapt worden per persoon.
Bij Katendijke gaat u 3 kilometer over de dijk, waar u dan een mooi uitzicht heeft over de Oosterschelde met de Zeelandbrug. Aan de overkant ziet u o.a. Tholen liggen.
Het droogliggende sluizenkomplex ziet u in Hansweert, daterend uit de 19e eeuw, sinds 1993 niet meer in gebruik.
Een echte Zeeuwse route om de Zeeuwse kust te leren kennen!

Met de Tuk tuk de zeeuwse kust ontdekken

De route loopt vanaf ‘s-Gravenpolder over de Weeldijk naar Eversdijk. U rijdt door dit karakteristieke plaatsje naar het dorpje Schorre. Vanaf Schorre rijdt u over mooie landweggetjes naar Hansweert. Hier komt u bij een fantastisch uitkijkpunt van de Westerschelde. De Westerschelde is één van de drukst bevaren rivieren van Nederland.
Via het oude sluizencomplex rijdt u langs het kanaal van Zuid-Beveland, naar het nieuwe sluizencomplex. Van hieruit rijdt u langs het kanaal en gaat u onderdoor de Vlakebrug door de Kapelse Moer (is een moerasgebied). Via deze mooie route komt u ook door de fruitboomgaarden naar het plaatsje Wemeldinge. Wemeldinge is een dorp met heel veel horecavoorzieningen en jachthavens, die gesitueerd zijn in het oude sluizencomplex. Via de authentieke dorpsstraat (deze is voorzien van leilindes) gaat u naar de Oosterschelde toe. Hier rijdt u over de Panoramaweg naar Kattendijke. Op deze weg heeft u een schitterend uitzicht op de Oosterschelde, met op de achtergrond de Zeelandbrug en Schouwen-Duiveland. Dit is ook een geliefde hotspot voor duikers. U rijdt door Kattendijke langs de muziektent, door het gehuchtje Monnikendijk naar Kapelle. Kapelle heeft veel winkels en horecagelegenheden waar het leuk is om een pauze in te lassen. Van hieruit gaan we via de knooppunten Vierwegen dwars door de landerijen en boomgaarden, weer richting ‘s-Gravenpolder.